DRY AGER® je profesionální lednice (skříň) na suché zrání masa, klobás, salámů i sýrů. DRY AGER® je ideální pro řezníky, restaurace, lovce a všechny gurmány, kteří dokáží ocenit delikatesní chuť kvalitního vyzrálého masa. Lednice umožňuje přípravu masa hovězího, vepřového nebo zvěřiny, sušené šunky i salámů a klobás. V lednici maso zraje ideálně s kostí při konstantní vlhkosti kolem 85 % a teplotě 2 ° C. Díky elegantnímu nadčasovému designu může být lednice Dry-Ager pro suché zrání masa nedílnou součástí interiéru.
Charakteristika:
Kvalitní vanka z nerezové oceli určená pro uložení himalájských solných desek Saltair® Crystal, které dozrávajícímu masu dodávají intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrací proces i regulaci vlhkosti.
Charakteristika:
Důležité upozornění: Sada solných desek DX0058 není součástí balení!
Přírodní himalájské solné desky Saltair® Crystal dodávají zrajícímu masu intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrající proces i regulaci vlhkosti. Solné desky se vkládají na dno lednice.
Charakteristika:
Závěsné rameno určené pro model skříně Dry Ager DX 500 disponuje nosností až 15 kg. Pomocí kovových háků můžete na nerezové závěsné rameno snadno pověsit celé kusy hřbetů nebo masa i s kostí, které vytvářejí ideální podmínky pro proces suchého zrání masa.
Charakteristika:
Originální příslušenství pro zrací skříně Dry Ager. Kovový rošt v plné hloubce umožňuje přehledné uložení masa nebo uzenin, které budou procházet procesem suchého zrání.
Charakteristika:
Kovový rošt speciálně vyvinutý pro položení nebo zavěšení klobás, šunek a ostatních uzenin umožňuje univerzální umístění do skříně dle požadavku na optimální proces suchého zrání.
Charakteristika:
Originální náhradní filtr s aktivním uhlím je určený pro lednice pro suché zrání masa Dry Ager. Pro maximální účinnost filtru a správný proces zrání masa doporučujeme měnit karbonový filtr 1x ročně.
Charakteristika:
Originální UVC žárovka zajišťující správnou funkci dezinfekčního systému, který pravidelně sterilizuje vzduch v lednici pro suché zrání masa. Pro správnou činnost tohoto systému je nutná pravidelná výměna žárovky, alespoň 1x ročně při plném provozu.
Charakteristika:
Pečlivě vybírejte ze dvou variant:
Pro správnou volbu varianty UVC žárovky u skříně Dry Ager DX 1000 se řiďte servisním číslem (viz přiložené foto), které naleznete na typovém štítku. Typový štítek je umístěn na levé vnitřní straně, ve spodní části lednice pro suché zrání masa Dry Ager.
Plastové štítky jsou vhodné pro označení masa, uzenin a jiných potravin určených pro proces suchého zrání. Na omyvatelnou plochu jednoduše vyznačíte potřebné hodnoty jako je druh masa, datum vložení nebo počáteční a průběžná hmotnost.
Charakteristika:
Obsah balení: 20 ks označovacích štítků, 20 ks kovových zápichů
Cena 419 Kč bez DPH
Upozornění: Design štítku se může lišit dle aktuálního vzoru výrobce!
Nerezový S-háček s otočným středovým kloubem ve variantách s různou nosností pro zpracování a zavěšení zvěřiny do chladící skříně.
The Dry Aging Bible z vás učiní dokonalé profesionály. Vůbec poprvé na světě byly všechny důležité aspekty metody suchého zrání shrnuty do jedné publikace. V „Bibli suchého zrání“ najdete vyčerpávající informace, odborné znalosti, návody a překvapivé inspirace. Na více než 330 stranách se dozvíte vše o metodě suchého zrání a rafinaci masa, drůbeže, šunky, uzenin, sýrů a dokonce i ryb v chladničce DRY AGER®.
Tato kniha vysvětluje historii a současné trendy suchého zrání do posledního detailu, včetně těch vědeckých. S úžasnými fotografiemi a podrobnými návody ukazuje příklady, jak zušlechtit maso, jak vyrobit světoznámou šunku a salám nebo jak se věnovat rybám a sýrům. Kniha obsahuje kulinářské tipy s recepty od slavných šéfkuchařů. Kniha vás krok za krokem provede celým procesem suchého zrání v teorii i praxi, od výběru správného masa nebo jiného jídla, přes dokonalou přípravu syrového produktu, použití vhodných nástrojů, výběr správného programu suchého zrání až po přípravu rafinovaného produktu s lahodnými kuchařskými recepty.
Vybíráme z obsahu:
Specifikace:
teplotní rozsah od 0 °C do 30 °C, nastavitelný v krocích po 0,1°C
nastavení vlhkosti od 40% do 90%
spotřeba energie za rok 365 KWh
maximální zatížení - 2 hovězí hřbety o délce 50 cm nebo do 20 kg masa na policích
vnitřní využitelný objem 134 l
vnitřní rozměr 71 x 50 x 43 cm (v x š x h)
vnější rozměr 90,5 x 60 x 61 cm
hmotnost 52 kg
napětí 220 - 240 V