DRY AGER® je profesionální lednice (skříň) na suché zrání masa, klobás, salámů i sýrů. DRY AGER® je ideální pro řezníky, restaurace, lovce a všechny gurmány, kteří dokáží ocenit delikatesní chuť kvalitního vyzrálého masa. Lednice umožňuje přípravu masa hovězího, vepřového nebo zvěřiny, sušené šunky i salámů a klobás. V lednici maso zraje ideálně s kostí při konstantní vlhkosti kolem 85 % a teplotě 2 ° C. Díky elegantnímu nadčasovému designu může být lednice Dry-Ager pro suché zrání masa nedílnou součástí interiéru.
Charakteristika:
Kvalitní vanka z nerezové oceli určená pro uložení himalájských solných desek Saltair® Crystal, které dozrávajícímu masu dodávají intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrací proces i regulaci vlhkosti.
Charakteristika:
Přírodní himalájské solné desky Saltair® Crystal dodávají zrajícímu masu intenzivnější aroma a chuť a zároveň podporují zrající proces i regulaci vlhkosti. Solné desky se vkládají na dno lednice.
Charakteristika:
Závěsné rameno určené pro model skříně Dry Ager DX 1000 disponuje nosností až 80 kg. Pomocí kovových háků můžete na nerezové závěsné rameno snadno pověsit celé kusy hřbetů nebo masa i s kostí, které vytvářejí ideální podmínky pro proces suchého zrání masa.
Charakteristika:
Originální příslušenství pro zrací skříně
Dry Ager. Kovový rošt v plné hloubce umožňuje přehledné uložení masa nebo uzenin, které budou procházet procesem suchého zrání.
Charakteristika:
Originální příslušenství pro chladící skříně Dry Ager. Kvalitní kovový rošt díky své poloviční hloubce umožňuje variabilní uložení masa nebo šunek i současné zavěšení celých hřbetů.
Charakteristika:
Charakteristika:
Díky důmyslnému tvaru mřížky 2 v 1 (chráněno zákonem) je to ideální způsob zavěšení provázky klobásy stejně jako páry klobás. V závislosti na požadavcích tento zásuvný polici lze vložit dvěma způsoby, což zaručuje optimální skladovací podmínky pro vás klobásy, salámy a šunky.
A) „Uchycení nástavců“ směřující nahoru: provázky klobásy nebo klobásové příze lze jednoduše zavěsit přes každé oko (viz ilustrace produktu 2 a 3). Už není potřeba S- háčky nebo jiné pomůcky.
B) „Připojovací oka“ směřující dolů: je to snadný způsob, jak připojit páry klobása v ‚zářezu‘.
Tento stojan na klobásy zabírá pouze polovinu hloubky DRY AGER DX 1000 Premium S, DX 1000 Premium nebo DX 1000 a to zajišťuje flexibilní umístění v chladničce pro suché stárnutí. Dva stojany klobásy mohou být umístěné na každé úrovni.
Originální náhradní filtr s aktivním uhlím je určený pro lednice pro suché zrání masa Dry Ager. Pro maximální účinnost filtru a správný proces zrání masa doporučujeme měnit karbonový filtr 1x ročně.
Charakteristika:
Originální UVC žárovka zajišťující správnou funkci dezinfekčního systému, který pravidelně sterilizuje vzduch v lednici pro suché zrání masa. Pro správnou činnost tohoto systému je nutná pravidelná výměna žárovky, alespoň 1x ročně při plném provozu.
Charakteristika:
Pečlivě vybírejte ze dvou variant:
Pro správnou volbu varianty UVC žárovky u skříně Dry Ager DX 1000 se řiďte servisním číslem (viz přiložené foto), které naleznete na typovém štítku. Typový štítek je umístěn na levé vnitřní straně, ve spodní části lednice pro suché zrání masa Dry Ager.
Plastové štítky jsou vhodné pro označení masa, uzenin a jiných potravin určených pro proces suchého zrání. Na omyvatelnou plochu jednoduše vyznačíte potřebné hodnoty jako je druh masa, datum vložení nebo počáteční a průběžná hmotnost.
Charakteristika:
Obsah balení: 20 ks označovacích štítků, 20 ks kovových zápichů
Cena 419 Kč bez DPH
Upozornění: Design štítku se může lišit dle aktuálního vzoru výrobce!
Nerezový S-háček s otočným středovým kloubem ve variantách s různou nosností pro zpracování a zavěšení zvěřiny do chladící skříně.
The Dry Aging Bible z vás učiní dokonalé profesionály. Vůbec poprvé na světě byly všechny důležité aspekty metody suchého zrání shrnuty do jedné publikace. V „Bibli suchého zrání“ najdete vyčerpávající informace, odborné znalosti, návody a překvapivé inspirace. Na více než 330 stranách se dozvíte vše o metodě suchého zrání a rafinaci masa, drůbeže, šunky, uzenin, sýrů a dokonce i ryb v chladničce DRY AGER®.
Tato kniha vysvětluje historii a současné trendy suchého zrání do posledního detailu, včetně těch vědeckých. S úžasnými fotografiemi a podrobnými návody ukazuje příklady, jak zušlechtit maso, jak vyrobit světoznámou šunku a salám nebo jak se věnovat rybám a sýrům. Kniha obsahuje kulinářské tipy s recepty od slavných šéfkuchařů. Kniha vás krok za krokem provede celým procesem suchého zrání v teorii i praxi, od výběru správného masa nebo jiného jídla, přes dokonalou přípravu syrového produktu, použití vhodných nástrojů, výběr správného programu suchého zrání až po přípravu rafinovaného produktu s lahodnými kuchařskými recepty.
Vybíráme z obsahu:
Specifikace:
teplotní rozsah od 0 °C do 30 °C
nastavení vlhkosti od 40% do 90%
spotřeba energie za rok 621 KWh
maximální zatížení 2 - 3 hovězí hřbety o délce až 120 cm
max. zatížení 80 kg/rameno
max. množství polic 5, maximální zatížení na polici 40 kg
vnitřní využitelný objem 435 l
vnitřní rozměr 138 x 54 x 56 cm (v x š x h)
vnější rozměr 165 x 70 x 75 cm (v x š x h)
hmotnost cca 100 kg
napětí 220 - 230 V